05 okt, 11:54
2016
Algemeen
Agrifood Capital

Keukenbazen: deze teams gaan naar de finale op 15 oktober!

Keukenbazen: deze teams gaan naar de finale op 15 oktober! Winnaars per gemeente van AgriFood Capital’s kinderkookwedstrijd bekend

Maar liefst 80 teams hebben hun menu ingezonden voor AgriFood Capital’s kinderkookwedstrijd Keukenbazen. De jurykoks zijn afgelopen weken heel druk geweest met het beoordelen van de menu's. En ze zijn eruit!

Deze teams gaan door naar de finale, de Mega Live KookBattle, op zaterdag 15 oktober bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch.

Bernheze: Sven Bogers, Amber de Lange, Olivia Moller en Xavier Callieau

Boekel: Bo de Visser, Suus van Hout, Fenna Vereijken

Cuijk: Noa van der Heijden en Elcke

Boxmeer: Lotte Coenen, Lorena Martens, Maud Korderijnk en Iselyne Kiewiet

Boxtel: Irene van Ooijen en Esmée van Heerebeek

Grave: Lotte Smeets, Noa Adriaans en Sylvie van Lieverloo

Heusden: Obri Prijs en Javi Koks

Landerd: Sanne Cornelissen, Lieze van Dijck, Guus Wijnen en Femke van de Akker

Mill: Eef Toonen, Sil Slaats en Renske van Lith en Sterre Jacobs

Oss: Sterre Uitermark en Sacha Boons

Schijndel: Joy Schuurmans en Sophie van den Brand

's-Hertogenbosch: Mirthe Verlaan, Rosanne Janssen en Josefien Mathot

Sint Anthonis: Maureen Vloet en Fleur van Nistelrooij

Sint-Michielsgestel: Vincent Verstappen, Roan Flapper, Kobus Moerings en Hani Nur Abdi

Sint- Oederode: Vera Prinssen, Jip de Vries en Kris Verhagen

Uden: Lyske Koning en Pleun van Eersel

Veghel: Joep van Leur, Olivier van Haaren en Yanou Poyraz

Vught: Oden Derks, Hein Raaijmakers en Lennart Funcke

Twee jurykoks over hun keuze John Kocken van Restaurant De Heer Kocken, jurykok in Vught: “Ik heb er vooral op gelet of de kinderen regionale producten hebben gebruikt en op de originaliteit van het menu. Maar uiteindelijk heb ik de keus gemaakt met mijn hart.” Niels van Kessel van De Drie Burgemeesters in Sint Anthonis: “Het menu dat ik gekozen heb sprong er echt uit. Het gebruik van producten uit de regio vind ik ook heel belangrijk, en dat heeft dit team heel goed gedaan.” Beide koks gaan, net als hun zestien collega’s, binnenkort proefkoken met hun team om elkaar te leren kennen en om zich voor te bereiden op de grote finale.

Herbert Bosch van het Koning Willem I College, de gastlocatie van de Mega Live KookBattle op 15 oktober: “De finale wordt nog een hele logistieke uitdaging voor ons, maar we zetten alle zeilen bij en hebben 30 leerlingen paraat die helpen tijdens de avond. Het wordt ongetwijfeld een mooi spektakel! En het zou toch te gek zijn als uit deze lichting Keukenbazen straks een aantal nieuwe leerlingen voor onze school voortkomt.”

Prijs voor de burgemeester Niet alleen de kinderen kunnen mooie prijzen winnen tijdens de finale, de burgemeester van de winnende gemeente mag zich een jaar lang ‘SmaakBurgemeester van Nederland’ noemen.

Over Keukenbazen Keukenbazen is de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Kinderen in achttien gemeenten in Noordoost-Brabant strijden om de titel Keukenbazen 2016, door een 3-gangemnu in te sturen, bij voorkeur met producten van lokale leveranciers. In elke gemeente beoordeelt een topchef de ingezonden menu’s. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team tijdens de finale. Deze koks doen mee aan Keukenbazen 2016: www.keukenbazen.nl/juryenkoks/jury/.