Kinderkookwedstrijd Keukenbazen
AgriFood Capital’s
kinderkookwedstrijd Keukenbazen is gestart
Welk team mag zich
straks Keukenbazen 2017 noemen?
En wie wordt SmaakBurgemeester van Nederland?
De
Keukenbazen Battle 2017 is gestart! Kinderen tussen 10 en 12 jaar in zeventien
gemeenten in Noordoost-Brabant
kunnen zich tot en met 24 september aanmelden voor deze leukste en spannendste
kookwedstrijd voor kinderen. Keukenbazen is een initiatief van AgriFood Capital
en onderdeel van Dutch Agri Food Week. De Brabantse topchefs Jermain de Rozario
en Jan van Hout
maken deel uit van de jury.
Het is alweer de derde editie van AgriFood Capital’s Keukenbazen Battle, de leukste en spannendste kookwedstrijd voor
kinderen van 10 tot 12 jaar in Noordoost-Brabant. En deze keer wordt het nog grootser dan in de
voorgaande jaren. Voor ‘t eerst doen alle Noordoost-Brabantse gemeenten
mee.
Vorig jaar
In 2016 deden meer dan 90 teams uit de regio mee. Het
team uit Mill en Sint Hubert sleepte na
een super spannende strijd de hoofdprijs in de wacht. Zij mochten onder meer
opnamen bijwonen van het nieuwe programma ‘De Brabander Bakt’ in de studio van
24Kitchen. Burgemeester Antoine Walraven werd benoemd tot SmaakBurgemeester van
Nederland.
Lekker en gezond met producten uit de buurt
De
opdracht dit jaar is eenvoudig: ‘Maak een hoofdgerecht met lekkere en gezonde
producten uit je eigen buurt’. Deelnemers gaan in teams van twee, drie of vier
kinderen de strijd aan; per gemeente gaat één team door naar de finale, de
‘Mega Live KookBattle’, op zaterdag 7 oktober bij het Koning Willem I College
in ‘s-Hertogenbosch.
Topkoks in de jury: Jermain de Rozario en Jan van
Hout
In elke gemeente jureert een chefkok de ingezonden
hoofdgerechten. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team
tijdens de finale op 7 oktober. Deze koks jureren in de gemeenten: http://www.keukenbazen.nl/juryenkoks/
Een topjury
beoordeelt de zeventien gerechten in de finale. Projectmanager Monique de Wit
van AgriFood Capital: “We zijn heel blij dat we voor de finale dit jaar twee
jonge, Brabantse, absolute topkoks in de jury mogen verwelkomen: Jermain de Rozario
en Jan van Hout.
Beide koks werkten in sterrenzaken, timmeren hard aan de weg met hun eigen
restaurants en hun talent en vakmanschap wordt alom erkend. Jermain werd in
2014 VariatieChef van het Jaar, Jan werd eind vorig jaar tweede tijdens The European Young Chef Award.
Met culinair communicatiedeskundige Anouschka
Peterink en Maaike de Reuver
van Food Inspiration is de jury compleet.”
Prijsuitreiking
tijdens feestelijk diner
De
winnaar van Keukenbazen wordt bekend gemaakt tijdens een feestelijk diner in
het Brabantse Provinciehuis, op woensdag 11 oktober. Daar koken professionele
koks de zeventien finalegerechten. De kinderen, hun ouders, de burgemeesters en
partners van Keukenbazen schuiven gezellig samen aan tafel. Het winnende team
krijgt mooie prijzen, de burgemeester van de winnende gemeente mag zich een
jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland noemen.
Samen met gemeenten en partners
Voor Keukenbazen trekt AgriFood Capital samen op met
de zeventien deelnemende gemeenten. Zij zijn belangrijke partners voor het
slagen van deze wedstrijd; de burgemeesters zijn ambassadeur van
Keukenbazen. De deelnemende gemeenten zijn Bernheze,
Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Heusden,
Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis,
Sint-Michielsgestel, Uden en Vught.
Partners van Keukenbazen zijn Rabobank, EMTÉ
supermarkten, Hutten Catering, Koning Willem I College, de Provincie
Noord-Brabant en alle deelnemende lokale foodleveranciers .
Op de hoogte blijven?
Like en volg
Keukenbazen via
Facebook: https://www.facebook.com/keukenbazen/
Twitter: https://twitter.com/keukenbazen
Instagram: https://www.instagram.com/keukenbazen/
YouTube: http://bit.ly/2cgW9OC
Keukenbazen
is onderdeel van Dutch Agri Food Week 2017
Keukenbazen
is een initiatief van AgriFood
Capital en is één van de activiteiten tijdens
Dutch
Agri Food Week 2017. AgriFood Capital werkt samen met ondernemers, overheden en
onderwijs aan een gezamenlijke ambitie: Noordoost-Brabant laten excelleren als
topregio in agrifood. Mede vanuit die missie is AgriFood Capital een van de
initiatiefnemers van Dutch Agri Food Week.
Over
Dutch Agri Food Week
Tijdens
Dutch Agri Food Week staan voedsel, voedselinnovatie en voedselproductie
centraal. Boeren, ondernemers uit toeleverende en verwerkende industrie,
retail, overheid en wetenschappers laten zien hoe zij werken aan veilig en
gezond voedsel voor onszelf en voor straks 9 miljard mensen wereldwijd. Dutch
Agri Food Week vindt plaats van 9 t/m 19 oktober 2017.