aplous

Over aplous
aplous,
Nederlandstalige Flauwekul-Rock

Onstaan:
Opgericht in de zwoele na-zomer van '99 door Roland, Edwin en Mark. Begin 2001 kwam Harrie erbij. Toen was de band nog niet compleet maar er wilde verder niemand meedoen. Na wat oefenen (1,5 uur) werd er al gesproken over de eerste eigen nummers. Was het maar bij spreken gebleven. De nummer waren niet meteen een succes maar dit lag niet aan de belabberde uitvoering door Aplous maar aan het publiek. Het publiek had namelijk geen verstand van muziek maar wel van verwarmings-elementen, maar wat heb je daar aan in de zomer. Ook werden de optredens begleidt met een filmpje. Dit In de loop der jaren trad aplous op in diversen bejaardencentra en fancy-fairs op met als hoogtepunt het optreden in een doven instituut (zij waren er stil van).

Aplous heeft ook een demo gemaakt "fijn op reis". Deze cd is niet helemaal representatief voor aplous maar dat is aplous zelf ook niet. De cd is trouwens helemaal uitverkocht. Ze zijn namelijk alle 4 door onze trotse ouders gekocht (na enig aandringen). In 2003 stopte Mark met de band omdat hij de friet in belgie veel lekkerder vond. Hij wisselde zijn hollandse Euro's in tegen Luxemburgse Euro's (gunstigere koers) en ging in belgie wonen. De plaats van Mark werd overgenomen door Corne. Bij de auditie voor een nieuwe bassist kwam er verder niemand opdagen dus we moesten wel. In 2004 speelde Aplous in het voorprogramma van Jovink. En waarempel na het optreden van Aplous stond de tent er nog. Dit was mogelijk omdat er genoeg nood-uitgangen waren waardoor iedereen snel naar buiten kon. Daarna werd het toch nog gezellig. In dat jaar had Aplous zijn eerste Demo "aplous, snapt er geen klap van!" en proberen daarmee te laten horen waarom je naar ons optreden zou komen. En inderdaad waarom zou je naar ons optreden komen?

In 2008 werdt het eerste aplou-s-tival georganiseerd. Dit was een combinatie van muziek, plezier en afzien (voor de bezoekers althans). Maar door de gratis worst waren er toch nog enkele mensen op af gekomen. Deze bezoekers waren allen enhousiast en zeiden dat we het dat jaar erop weer moesten organiseren (maar dan ergens anders, Oslo ofzo). Zij zouden dan ook weer komen maar dan met meer honger. De band heeft daarna 5 nummers opgenomen voor weer een demo. De verkoop viel niet tegen maar, vlak daarna kwam de 'aplous'-frisbee op de markt (die je ook in je CD-speler kon stoppen). Voor 2013 werdt er gewerkt aan een lied over Boekel 700 jaar. Hierbij werden 2 gast-muzikanten uitgenodigd om dit nummer mee in te spelen en op te nemen. Helaas gingen Marijn en David niet meer weg dus hebben we ze sindsdien als bandlid opgenomen. Op deze manier lappen ze tenminste nog voor het bier. Het lied van Boekel 700 jaar 'haal men hier nooit meer weg' werd goed ontvangen, maar werd helaas niet door iedereen ontvangen. Maar, anno nu is het met Aplous nog steeds klappen.
Foto's
Contactgegevens
aplous
ringbaan 20
5428 GS Venhorst
Leden
Er zijn nog geen leden aangemeld.
Bent u lid van deze vereniging? Meld u snel aan en blijf op de hoogte! » Ik ben een lid