20 feb, 09:18
Nieuws

Carnaval: Wagen met vlammenwerper uit optocht • grauwe dag

In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste carnavalsnieuws in onze provincie. We zijn bij de kleurrijkste optochten, leutigste feesten en onder de fervente carnavalsvierders. Fijnfisjenie in Brabant!

09.15 - Bewolkte carnavalsmaandag
Ook vandaag geen blauwe lucht, maar een grauwe zag zonder zon. Het wordt 9 tot 11 graden en er staat een matige tot krachtige wind, meldt Weerplaza. Vanavond en vannacht blijft het grotendeels bewolkt en is het minimumtemperaturen van 9 graden vrij zacht.

09.00 - Vier wagens uit optocht gezet in Keiebijtersstad
Aan de optocht van Keiebijtersstad (Helmond) deden zondag vier wagens minder mee dan gepland. Die werden voortijdig uit de stoet gehaald vanwege overtredingen van het reglement. "Éen wagen had vlammenwerpers, drie andere wagens overschreden het aantal decibellen dat toegestaan was", vertelt Niki de Greef van de Keiebijters.

De carnavalswagen met vuur was van een jeugdgroep uit Venhorst en Boekel die met dik honderd man naar Helmond waren afgereisd. "Het is een groep die al vaker mee heeft gedaan met ons en dus de regelementen zou moeten kennen. Vandaag hebben ze laten zien dat dus niet zo is", zegt De Greef.

09.00 - De optocht in De May in 1 minuut
Zondagmiddag vond in De May (Made) de optocht plaats. Roeptoetgat maakte een korte samenvatting.


Lees het hele bericht van Omroep Brabant »